Moszkva egyénileg WizzAirrel

Olcsó utak azonosító száma: 49063
Moszkva egyénileg WizzAirrel
Moszkva egyénileg WizzAirrel
Moszkva egyénileg WizzAirrel
Moszkva egyénileg WizzAirrel
Moszkva egyénileg WizzAirrel
Moszkva egyénileg WizzAirrel
Moszkva egyénileg WizzAirrel
Moszkva egyénileg WizzAirrel
Moszkva egyénileg WizzAirrel
Moszkva egyénileg WizzAirrel

Legolcsóbb utazás

  • Indulás: 2021-12-28
  • Ellátás: Reggeli
  • Szobatípus: Kétágyas szoba (2 felnőtt)
  • Legolcsóbb díj: 120 000 -tól + illeték

Utazás információk

Repülés menetrend szerinti WizzAir járattal, 3 éjszaka kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban: Hotel Izmailovo Vega, svédasztalos reggeli.

Kétségtelenül Moszkva az ország szíve, kelet és nyugat határán terül el ez az egyszerre ősi, és egyszerre 21. századi megapolisz. Hogy kihagyható-e? Semmiképpen! Az ősi városról Karamzin, a neves orosz író is azt vallotta, ha nem láttad Moszkvát, nem láttad Oroszországot. A főváros szíve a Vörös tér, a Kreml; templomai számos jelentős történelmi esemény színhelyei voltak. Igen nehéz eldönteni, mit nézzünk meg Moszkvában. A Kincstárban képet kapunk a cárok gazdagságáról, a Veréb-hegy magasából gyönyörű kilátás nyílik a ragyogó, csillogó aranykupolás városra, a Novogyevicsi temetőben tiszteleghetünk az orosz művészet nagyjai előtt, este sétálhatunk egyet az Arbat különleges forgatagában, de az Űrrepülés múzeuma is rengeteg izgalmas látnivalóval vár.

Egyéni utazás, már 2 főtől, nem kell a csoporthoz igazodni! Garantált indulás a Wizzair járataihoz igazodva, tetszőleges dátumokon. A program és a szállás változtatható, egyéni igények szerint testreszabható. 

Utazás leírása

1. nap: Budapest - Moszkva

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban (felszállás 05:55), érkezés Moszkvába 09:30-kor, majd transzfer a szállodába és szállás elfoglalása. A rendelkezésünkre álló szabadidőben érdemes felkeresni a város leghíresebblátnivalóit. A szállás metróközeli , így rövid időn belül belvárosba érhetünk, ahol megkezdhetjük a város bejárását. Irodánk fakultatív program keretein belül privát városnézést ajánl magyar nyelvű idegenvezetővel. A program során elsőként a Lomonoszov Egyetem főépületét tekintjuk meg, mely a Veréb-hegyen található. Tartunk egy rövid pihenőt, mivel a hegyről gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Az egyetem jellegzetes formájú főlétesítménye a „Hét nővér” építményeinek egyike, elkészültekor a világ hetedik legmagasabb épülete volt. Majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostor temetőjében számos híresség és közéleti személyiség sírja található, mint például: Mihail Bulgakov, Nyikolaj Gogol, Anton Csehov, Nyikita Hruscsov és Borisz Jelcin. A temetőben egy rövid sétát teszünk, a kolostort viszont csak kívülről tekintjük meg. Következő megállónk a Megváltó Krisztus Székesegyház, az ortodox vallás egyik páratlan remekműve. A világ legmagasabb ortodox templomát eredetileg I. Sándor cár emeltette fel, miután Napóleon seregei vesztett félként elhagyták Moszkvát. A hatalmas székesegyházat 1931-ben felrobbantották, majd az újjáépített templomot 2000. év augusztusában szentelték fel. Este egy újabb lehetőségként tárul elénk egy fakultatív, hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd napunkat Moszkva autóbuszos megtekintésével zárjuk. A városnézésünk során a város modern negyedét, Moszkva City-t is felkeressük. A negyedben 1992-től kezdődően sorra épültek fel a 300 méternél magasabb látványos felhőkarcolók, melyek a város hagyományos látképe fölé magasodnak. Az autóbuszos városnézést az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé.

2. nap: Moszkva - Szergiev Poszád

Reggeli után érdemes egy sétát tenni a szállás közelében található parkban, majd megtekinteni az ott található Izmailovói Kremlt.Sokak számára talán meglepetésként szolgálhat, hogy Moszkvában van egy második kreml is! Az épületegyüttes viszonylag újépítésűnek számít, 1998-ban kezdték el a munkálatokat, és azok 2007-ben fejeződtek be. Az alapötlet pedig egy olyan komplexum létrehozása volt, ami bemutatja az I. Péter cár ideje előtti orosz építészetet. Az Izmailovói Kreml tehát ezekhez a régi, elhagyott gyökerekhez kíván visszanyúlni. Irodánk alternatív fakultatív program keretein belül Szergijev Poszádba invitálja Önöket, az ősi orosz ortodox egyház centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. (Moszkvától 71 km-re észak-keletre található.) A város legismertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság-Szergij kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. Ez után elmondhatjuk, hogy nemcsak a pazar, gazdagságában egyedülálló Moszkvát láttuk, hanem a vidéket is, amely megőrizte a hagyományos Oroszország hangulatát. A program végén egyéni ebéd lehetőség Szergiev Poszadban, egy hagyományos orosz éteremben, ahol az orosz gasztronómia legismertebb és legízletesebb ételeit fogyasztjuk el. A késő délutáni órákban érünk vissza Moszkvába, ahol a VDNH (más néven: Összoroszországi Kiállítási Központ) területét keresshetjük fel. Hatalmas területén a volt szovjet tagköztársaságokat bemutató pavilonok kerültek kialakításra. A moszkvaiak kedvelt pihenő parkja, mivel az épületek szépen kialakított zöld környezetben találhatók. A kiállítási terület egyik érdekes látnivalója a szovjet filmek főcíméből ismert, az 1937-es párizsi világkiállításra készült Munkás és kolhozparasztnő szobor. A park közvetlen közelében látható a 100 méter magas Szputnyik emlékmű, amely egy kilőtt rakétát ábrázol. Az emlékmű mellett várja látogatóit az Űrhajózási múzeum, melyben a Vosztok-1 is megtalálható. Ebben az űrhajóban kerülte meg Gagarin a Földet. A program végén a szállodába metróval utazunk vissza.

3. nap: Moszkva

A reggelit követően, hajókirándulást ajánlunk a Moszkva folyó hangulatos csatornáin. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézhetjük meg, amelyeket a városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné. Jegyek a sétahajózásra megvásárolhatják irodánkban. Ezt követően az UNESCO világörökség listáján szereplő Vörös teret keresshetjük fel, melynek jellegzetes épületei Moszkva jelképévé váltak. Irodánk fakultatív program keretein belül a privát városnézés folytatását ajánlja magyarnyelvű idegenvezetővel, mely során megtekintjük a tér főbb látnivalóit: Vaszilij Blazsennij-székesegyház, GUM áruház, Állami Történeti Múzeum, Lenin-mauzóleum. Egy rövid sétát teszünk a téren, majd a Vaszilij Blazsennij (Boldog Vazul) székesegyházat látogathatjuk. A látványos, színes hagymakupolákkal díszített templom a tér egyik jelképe, melyet Rettegett Iván cár a kazáni tatár kánság felett aratott győzelmének emlékére építtetett. Majd fakultatívan a világörökség részévé vált Kremlt és annak területén található Kincstárat látogathatjuk meg. A Kreml területén található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Ezután a Kincstárat keressük fel. A régebben fegyvertárként működő épületben ma kincstár található, amelyben a cári udvar tárgyi történelme látható, orosz mesterek által készített ezüst és arany ékszerek, illetve a külföldi delegációk ajándékai. Megtekinthetők a cári koronázási kellékek és ruházat, díszes étkészletek, a híres Faberge tojások és régi fegyverek. Délutáni programként eddigi élményeinket még tovább gazdagítva, fakultatív programként az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Nemzeti képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket. A képtár megtekintése után a szállodába metróval utazunk vissza, mely utazás során megtekintjük a világhírű metróhálózat néhány igazi műalkotásként számon tartott állomását is.

4. nap: Moszkva - Budapest

A reggelit követően kijelentkezés a szállodából. Egyéni transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre közvetlen menetrendszerinti Wizzair járattal, indulás 10:05-kor, érkezés 11:40-kor.

Autóbérlés: Egyéni autóbérlésre van lehetőség a szállodában, így az egyes városok, mint pl. Szergiev Poszád viszonylag gyorsan, könnyen megközelíthető, így a városlátogatás több látnivalóval bővíthető!
Ajánlott éttermek, a helyi konyha megismerésére: Oblomov LavkaLavka Farm Buloshnaya

Külön utakon szeretne járni barátaival, családjával és már megvan a társasága hozzá? Bármely utunkat megrendelhetik személyre szabottan tetszőleges időpontban is a zárt csoport saját igényei alapján, magyar vagy helyi idegenvezetővel. Keressen minket bizalommal!

További információk

Várható menetrend:
Budapest - Moszkva 06:05 - 09:35 (W6 2489)
Moszkva - Budapest 10:15 - 11:55 (W6 2490)
Menetidő: 2 óra 35 perc
A légitársaság a menetrendváltoztatás jogát fenntartja.

Utazási iroda hazai besorolás

Az alapár tartalmazza

- szállást kétágyas szobában
- 4*-os szállodábansvédasztalos reggelitprivát transzfertvízumotrepülőjegyet illetékkel (változhat) személyenként 1 db max. 10 kg-os
- max. 40x30x20 cm-es kézipoggyászt

Az alapár nem tartalmazza

- útlemondási biztosítást

Egyéb költségek

fakultatív programokutasbiztosítás: irodánkban köthető Aegon basic: 590 Ft/ fő/ nap1 db max. 20 kg-os feladandó bőrönd oda-visszakb. 20.450 Ft/ fő
Olcsó utak azonosító száma: 49063
Olcsó utazások nyaralások indulási időpontjai, kalkuláció, rendelés
Kérjük, várjon amíg az utazások megjelennek!
Kérdése van? Hívjon fel minket most!