Nápoly és környéke

Olcsó utak azonosító száma: 21490

Legolcsóbb utazás

  • Indulás:
  • Ellátás:
  • Szobatípus:
  • Legolcsóbb díj: 0 -tól + illeték
Peru - Bolívia körutazás az inkák nyomában

Utazás időtartama: 12 nap / 10 éj
Indulási időpont: III. 17.
Utazás: a KLM menetrend szerinti járataival egy európai
átszállással, Lima-Cusco és La Paz-Lima közt
belső repülőjárattal

Elhelyezés

4*-os szállodákban (kivéve Paracas 3*)

Ellátás

reggeli, a programban jelzett napokon ebéd
(4 alkalommal), vacsora felárért kérhető
Minimum létszám: 15 fő


1. NAP: Elutazás Budapestről Limába a reggeli órákban, amszterdami átszállást követően érkezés a perui fővárosba az esti órákban. Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés.
2. NAP: LIMA-PACHACAMAC-PARACAS
Délelőtt Lima nevezetességeivel ismerkedünk. Először gyalogosan sétálunk a koloniális negyedben, középpontjában a Plaza Majorral. Láthatjuk többek között a kormányzói palotát, a katedrálist és a San Francisco szerzetesrendet, amelynek katakombái a város temetkezési helyéül szolgáltak. Koradélután autóbusszal indulunk tovább a Paracas Nemzeti Parkba, útközben megállunk a Pachacamac régészeti lelőhelynél, amely az inka birodalom egyik fontos temetkezési helye volt, feltárása során több piramisszerű épületet találtak. Ezt követően Paracasba buszozunk, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.
3. NAP: BALLESTAS SZIGETEK - LIMA
Reggeli után hajókirándulás a Ballestas szigetekre, amelyet szoktak mini Galapagosként is emlegetni. A kétórás motorcsónakos túra során megismerkedhetnek a perui partvidék hihetetlenül gazdag élővilágával, hiszen ez a terület több ezer kormorán, pelikán, pingvin és fóka élőhelye. Hajózás közben láthatnak egy érdekes gyertya vagy kaktusz formájú alakzatot is a sziklába vésődve, amelynek eredetét nem sikerült még megfejteni. Fakultatív program keretében lehetőség lesz a szélsőségesen forró és víztelen Atacama sivatagban található, az UNESCO világörökség részét képező Nazca vonalak fölé repülni, és megismerni ennek a misztikus helynek a történetét. Visszatérés Limába az esti órákban, éjszakázás Limában.
4. NAP: CUSCO KÖRNYÉKE - OLLANTAYTAMBO
Korai reggeli után elrepülünk Cusco városkába, és elindulunk a Szent Völgy felé. Megálló Awanakancha településen, ahol az Andokban honos tevefajtákkal ismerkedhetünk meg, (ilyen például a láma és az alpaka) és a helyi lakosok a textilszövés néhány sajátosságát is bemutatják. Következő megállónk Pisac városka, amely egyszerre őrzi az inka és a gyarmati idők hatásait, felkereshetik híres piacát, ahol szebbnél szebb kézműves és textiltermékek közt válogathatnak. A nap hátralevő részében az utolsó megmaradt inka várost Ollantaytambo-t keressük fel, amelyet valaha egy hatalmas erődítmény őrzött, és impozáns maradványai ma is láthatóak. Éjszakázás a Szent Völgy területén lévő szálláshelyen.
5. NAP: MACHU PICHU
Körutazásunk igazi fénypontja ez a nap, amikor a Machu Picchu-hoz kirándulunk. A Vistadome vonat páratlan szépségű tájakon halad a Szent Völgyben, majd a végállomástól (Aguas Calientes ) kis buszokkal lehet feljutni a romterület bejáratához. Ezt az erődítményt a spanyol hódítók soha nem tudták bevenni, 1911-ig rejtve maradt. Vezetett túra során végig járhatjuk a kilátópontokat, sétálhatunk a korabeli utcákon és épületek között. Ebéd a romterületen. Késő délután visszavonatozunk Ollantaytambo városkáig, majd autóbusszal jutunk vissza a völgyben lévő szálláshelyre.
6. NAP: SALINAS DE MARAS - MORAY
Reggeli után az Urubamba folyón áthaladva jutunk el az inkák által is, azaz több évszázada használt sólepárlókig ( Salinas de Maras ). Érdekes kontrasztot alkot a sólepárlók fehérsége a környező hegyek üde zöld színével. Ezután Moray-ba megyünk, ahol az inka földművesek teraszos földművelésének emlékei, a koncentrikus körök és lépcsők egyedülálló kialakítása, azt bizonyítják, hogy az inkák képesek voltak a természet és a minél hatékonyabb termelés összhangját biztosítani. Ezen a napon ebéd egy helyi étteremben, szállás Cuscoban.
7. NAP: CUSCO
Reggelit követően a történelmi belvárosban bóklászva megismerkedünk a spanyol koloniális és az andoki stílusjegyekkel. Megnézzük a Napisten templomát, a Coricancha-t és a katedrálist. Ezután ellátogatunk a környéken található híres inka romokhoz. Kenko vallási központ amfiteátrumát, Puka Pukara katonai létesítményt, Tambomachay-t, amelyet inka fürdőnek is neveznek, mert valószínűleg az inkák rituális fürdőhelye volt, valamint a Sacsayhuaman citadellát.
8. NAP: ANDAHUAYLILLAS, RACCHI
Cusco városát elhagyva egy hosszabb buszozás vár ránk az Andok 5-6000 méteres vonulatai között. Az utazás során megállás Andahuaylillas faluban, amelynek temploma különleges diszítéséről híres, és Rachiban, ahol valaha szintén az inka birodalom fontos építményei emelkedtek. A 4335 m magas La Raya hegységen keresztül utazva láma- és vikunyacsordákat láthatnak, az utolsó megálló Pucara falu pedig a bikatenyésztésről híres. A buszozást ebédelni is megszakítjuk, így megkóstolhatjuk a helyi konyha ízeit is. Estére érkezünk meg a Titicaca-tó partján fekvő Puno-ba, ahol elfoglaljuk szállásunkat.
9. NAP: TITICACA-TÓ - LA PAZ
Punoból autóbusszal továbbutazás a Titicaca-tó felé, amely a világ legmagasabban (3856 m) fekvő, hajózható tava, és valahol a felszínén húzódik Peru és Bolívia határa. Mintegy 3,5 órás út után a bolíviai oldalon lévő Copacabana település kikötőjéből gyorshajóval jutunk át az inka emlékekkel teli Nap-szigetre. A kirándulás közben egy, a helyi ételekből álló ebédet is elfogyasztunk mielőtt visszatérnénk a kiinduló helyünkre. Copacabana-n rövid séta, majd továbbutazás La Paz-ba. Útközben motorcsónakkal átkelés a tavon Tiquina-nál, a tó legkeskenyebb részén, megérkezés La Pazba az esti órákban.
10. NAP: LA PAZ
Ezen a napon ismerkedés a bolíviai főváros nevezetességeivel, hangulatával. A hegyoldalakon egymásra épült házacskák, koloniális építmények éles kontrasztban állnak a hatalmas futballstadionnal és a magas, modern épületekkel. Városnézésünk alatt eljutunk a város hagyományőrző piacaira, bejárjuk az óvárost ? San Francisco templom, Plaza Murillo/katedrális, elnöki őalota, Boszorkányok piaca, és a város panorámájában is gyönyörködhetünk a nemrégiben épült felvonó kipróbálásával. Megtapasztalhatjuk, hogy a nagyvárosi élethez képest a helybeliek évszázadokkal ezelőtti divat szerint öltözködnek. Kirándulást teszünk a Hold-völgyébe ( Valle de Luna), amelynek névadója a táj felszínét meglátva maga Neill Armstrong volt, aki elsőként járt a Holdon 1969-ben.Szállás La Pazban.
11. NAP: LIMA - BUDAPEST
Reggeli után szabad idő, majd a menetrend függvényében repülés Limába, ahonnan elutazás az esti órákban.
12. NAP: Az európai átszállást követően visszaérkezés Budapestre.Utazási iroda hazai besorolás
Olcsó utak azonosító száma: 21490
Olcsó utazások nyaralások indulási időpontjai, kalkuláció, rendelés
Kérjük, várjon amíg az utazások megjelennek!

Olaszország, Nápoly, éves átlaghőmérséklet

Kérdése van? Hívjon fel minket most!