Peking A Császárok Városa, Szállása

Olcsó utak azonosító száma: 21383

Legolcsóbb utazás

  • Indulás:
  • Ellátás:
  • Szobatípus:
  • Legolcsóbb díj: 0 -tól + illeték
Kína nemcsak egy ország, hanem egy olyan különleges világ, melyet mindenképp érdemes felkeresni, hisz a világ egyik legrégebb óta fennálló civilizációja, egyike a 4 nagy ókori birodalomnak Mezopotámia, Egyiptom és India mellett. Mind földrajzilag, mind kulturális szempontból rendkívül változatos képet mutat. Végtelen hegycsúcsai, gomba módra szaporodó felhőkarcolói, egymilliárd főt is meghaladó népessége és az ősi kultúrát idéző császári idők műemlékegyüttesei 3500 éves történelemre tekintenek vissza, míg a mai Kína a világ legdinamikusabban fejlődő országa. Fővárosa, Peking, mely Shanghai után a második legnagyobb kínai város, a visszásságokkal teli mesés múltnak, a konfucionizmus világának és a fejlődő világvárosnak érdekes egyvelegét tárja a látogatók elé.


UTAZÁS IDŐTARTAMA: 8 nap/6 éjszaka
INDULÁSI IDŐPONTOK:2017.I.16., III.15., VIII.31., X.17.
UTAZÁS: Budapest-Peking-Budapest útvonalon az Air China közvetlen menetrendszerinti járatával, a helyszínen autóbusszal

Elhelyezés

2-3 ágyas szobákban, 3*-os szállodákban

Ellátás

félpanzió (reggeli, vacsora)
MINIMUM LÉTSZÁM: 15 fő


PROGRAM:
1.NAP: Elutazás Budapestről a menetrend függvényében Pekingbe, átszállással.
2. NAP: Megérkezés Pekingbe, transzfer a szállodába, majd félnapos városnézés, a Láma templom és kolostor megtekintése, amely Peking legszínpompásabb temploma, gyönyörű háztetőkkel, dekoratív boltívekkel. Ez egyben a legismertebb tibeti buddhista templom Tibeten kívül, amelyben tibeti buddhista szerzetesek éltek és a mai napig ők működtetik. Visszatérés a szállásra, vacsora.
3.NAP: A reggelt követően egész napos városnézés. Elsőként a Tiananmen tér, azaz a Mennyei Béke terének felkeresése. Ezután ismerkedés a Tiltott Város titkaival. A Tiananmen tér közelében található, magas falakkal, sáncokkal körülvett palota együttes, a Ming es Csing dinasztia császárjainak, eunuchjainak és udvarhölgyeinek egykori lakhelye a közember számára több mint 500 évig megközelíthetetlen terület volt, mely felejthetetlen élményt nyújt látogatóinak. Végül az Ég templomának meglátogatása, mely egykor a császárok imahelye volt. Visszatérés a szállodába, vacsora..
4. NAP: Reggeli után egész napos kirándulás Badalingba, ahol a Nagy Fal, Pekinghez legközelebbi restaurált és látogatható része található. A 6500 km hosszú Nagy Fal, amelyet több mint 2000 éve kezdtek építeni eredeti védelmi funkcióját sosem töltötte be, de ez az egyetlen emberi építmény, amely állítólag az űrből is jól látható és Kína jelképévé vált. Séta a falon, utána Ming császár temetkezési helyének meglátogatása. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora után szabadidő.
5. NAP: Reggeli után szabad program, majd délután a városnézés folytatódik Pekingben, utazás a Csing dinasztia nyári palotájához, majd az állatkert megtekintése a program. A pandamacik meglátogatása után vacsora.
6. NAP: Egész napos kirándulás Pekingben, mely a híres Bei Hai Park felkeresésével indul, ami a főváros legrégibb pihenő parkja, Kublai kán palotájának helyén fekszik, melyet még a Tiltott Város előtt építettek. Egykoron az egymást követő dinasztiák székhelye volt és ezáltal nevezték el a nyugatiak Téli Palotának. A Jade szigettel és fehér dagobával, csónakázó tóval díszített XII. századi park ma is a környék lakóinak legnépszerűbb hétvégi kirándulóhelye. Majd túra Peking sajátságos, zegzugos, szűk utcácskákkal teli ?hutung? negyedében, a tradicionális riksák kipróbálásával. Este vacsora.
7. NAP: Reggeli után az alvó Buddha megtekintése, majd az Illatos hegy keleti lejtőjén emelkedő Azúr Felhő templom meglátogatása, melynek fehér márványból készült öttornyú gazdag faragással díszített pagodája mindenkit ámulatba ejt. Délután szabadprogram következik, este vacsora.
8. NAP: Reggeli után rövid szabadidő, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás.


Utazási iroda hazai besorolás
Olcsó utak azonosító száma: 21383
Olcsó utazások nyaralások indulási időpontjai, kalkuláció, rendelés
Kérjük, várjon amíg az utazások megjelennek!

Kína, Peking, Peking A Császárok Városa, Szállása térképe

Kérdése van? Hívjon fel minket most!