India Arany Háromszög és kirándulás Rajasthanban

Olcsó utak azonosító száma: 21338

Legolcsóbb utazás

  • Indulás:
  • Ellátás:
  • Szobatípus:
  • Legolcsóbb díj: 0 -tól + illeték

Utazás, körutazás leírása

Időtartam
12 nap/10 éj.
Utazás
Budapesti indulással, menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással.
Minimum létszám
A program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul magyar nyelvű helyi idegenvezetővel!
Szállás
4 csillagos szállodákban (helyi besorolás).
Ellátás
Reggeli.
Félpanzió kérhető felár ellenében.
Idegenvezetés
A magyar nyelvű helyi idegenvezető Indiában, a repülőtéren fogadja az utasokat.
Helyszínen fizetendő
A belépőjegyek (kb. 125,- USD/fő), borravaló, kamerázási és fényképezési engedélyek.

Program

1. nap
Utazás Budapestről Indiába, átszállással.
2. nap
Kora reggel érkezés Delhi-be, transzfer a szállodába, csomagok elhelyezése. A szobákat 12:00 órától lehet elfoglalni. Városnézés Ó-Delhi-ben, melynek során megcsodálhatják kívülről az 1648-ban épített Vörös Erődöt, az egykori mogul hatalom jelképét. Felkeresik India legnagyobb mecsetjét, a Jama Masjid-ot. Ezután ellátogatnak Mahatma Gandhi emlékhelyéhez, a Raj Ghat-hoz. A városnézés Új-Delhi nevezetességeivel folytatódik. A XVI. században élt Humájun császár síremlékének felkeresése, az India Kapu, a Parlament, a Lakshminarayan templom megtekintése. Szállás Delhi-ben.
3. nap
Reggeli után továbbutazás Agra-ba (kb. 5 óra). Érkezést követően rövid látogatás Akbar császár síremlékéhez. Délután a XVI. századi Agra-i Erőd megtekintése. Szállás Agra-ban.
4. nap
Kora reggel felkeresik Agra egyik híres szentélyét, a Taj Mahal-t, melyet a szerelem emlékművének is mondanak. Reggeli a szállodában, majd látogatás az Itmad-ud-Daulah síremlékhez. Napközben továbbutazás Jaipur-ba (kb. 6-7 óra). Útközben betérő a Világörökség részét képező Fatehpur Sikri-be, a „szellemvárosba”, mely a XVI. században a hatalmas Mogul Birodalom központja volt, majd teljesen elhagyták lakói. Szállás Jaipur-ban.
5. nap
Reggeli után Jaipur leghíresebb építményének, a csodálatos Amber Palotának meglátogatása. Az oda vezető utat elefántháton is megtehetik. Egy fényképezés erejéig megtekintik a Hawa Mahal-t, az igazi keleti ízléssel épült Szelek Palotáját. A délutáni városnézés helyszíne a City Palace, a maharadzsa lakhelye, mely különlegesen szép ötvözete a mogul és hindu stílusú építészetnek. Bejáratánál található az 1728-ban alapított obszervatórium, Jantar Mantar-t, melynek precíz műszerei ma is használhatók. Szállás Jaipur-ban.
6. nap
Reggeli a szállodában, majd ezt követően utazás Pushkar-ba (kb. 4 óra). A tó partján fekvő zarándokhely az egyik legöregebb város Indiában. Délután a híres Brahma templom meglátogatása. Szállás Pushkar-ban.
7. nap
Reggeli után továbbutazás a Thar sivatag határán fekvô Jodhpur-ba (kb. 4 óra). Jodhpur a második legnagyobb város Rajasthan államban. Délután a XV. században épült Mehrangarh Erőd megtekintése, ahonnan csodálatos kilátás tárul elénk a „kék városra”. Az erődöt körbe ölelő város házai kék szín különböző árnyalataira vannak festve. Szállás Jodhpur-ban.
8. nap
Reggeli. Délelőtt utazás a Thar sivatag szélén található Khimsar-ba (kb. 3 óra). Délután dzsip szafari a település környékén. Szállás Khimsar-ban.
9. nap
Reggelit követően utazás a sivatagi tájon át Bikaner-be (kb. 4 óra). Érkezés a délutáni órákban a homokdűnék között fekvő oázisvárosba. A hatalmas Junagarh Erőd megtekintése. Szállás Bikaner-ben.
10. nap
Reggeli a szállodában, majd utazás Mandawa-ba. A Shekhawati régióban található kereskedőváros méltán híres a gyönyörű festett falú palotáiról, a havelikről. Szállás Mandawa-ban.
11. nap
Reggeli. Délelőtt utazás Delhi-be (kb. 6 óra). Érkezést követően a szobák elfoglalása. Délután szabadprogram. Szállás Delhi-ben.
12. nap
Hajnalban transzfer a repülőtérre, hazaindulás. Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

A körutazás más indulási időpontokban is lehetséges, kérje ajánlatunkat.

Utazási iroda hazai besorolás
Olcsó utak azonosító száma: 21338
Olcsó utazások nyaralások indulási időpontjai, kalkuláció, rendelés
Kérjük, várjon amíg az utazások megjelennek!

India, India körút, India Arany Háromszög és kirándulás Rajasthanban térképe

India, India körút, éves átlaghőmérséklet

Kérdése van? Hívjon fel minket most!