Grúz Kaleidoszkóp

Olcsó utak azonosító száma: 48577
Grúz Kaleidoszkóp
Grúz Kaleidoszkóp
Grúz Kaleidoszkóp
Grúz Kaleidoszkóp

Legolcsóbb utazás

  • Indulás:
  • Ellátás:
  • Szobatípus:
  • Legolcsóbb díj: 0 -tól + illeték

Körutazás információk

Utazás repülővel, közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal, elhelyezés 3*-os központi szállodákban, reggelis ellátással, egy alkalommal ebédet

UNESCO Világörökségek. Kis létszámú csoport! Max. 20 fő!
Oltással szabadon utazható!

Körutazás leírása

1. nap: Budapest - Kutaiszi

Elutazás Budapestről 23:55-kor a WizzAir menetrend szerinti közvetlen járatával. Érkezés Kutaiszibe másnap 04:55-kor. 

2. nap: Kutaiszi - Gori - Tbiliszi 

Érkezés után Grúzia fővárosába, Tbiliszibe utazunk. Útközben közösen megreggelizünk, majd pihenő Goriban. A számos látnivaló ellenére a város a híres szülöttjéről, Sztálinról vált híressé. Megtekintjük Sztálin szülőházát, a múzeumot, és azt a vasúti kocsit, amelyet csak a Generális használt. Ezután a középkori fellegvárhoz sétálunk. Innen Uplistsikhebe utazunk, ahol az i.e. 6–11. században alapított sziklaszirt várost nézzük meg. Délutáni érkezünk Tbiliszibe, fakultatív vacsoralehetőség egy városi étteremben. Szállás Tbilisziben (3 éj).

3. nap: Tbiliszi

Reggeli után Tbiliszi felfedezésére indulunk. A városnézést az óvárosban kezdjük. A szűk kis utcákban lépten-nyomon ősi időkből származó látnivalókba botlunk. A Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz, a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz. Ezután - kedvező időjárási viszonyok esetén - libegővel érjük el a Grúzia Anyja szobrát, ahonnan leereszkedve a Narikala erődöt is érintjük, innen nyílik a legszebb kilátás a városra. Ezután a híres kénfürdőkhöz látogatunk el. Délután a modern városrészben sétálunk, este fakultatív vacsoralehetőség egy városi étteremben.

4. nap: Ananuri - Stepantsmidna - Tbiliszi

Reggeli után a Kazbegi régióba utazunk. Pihenő Ananuriban, itt megtekintjük a Dukes erődöt, a grúz építészet szép példáját. Ananuriból egy színpompás völgyön keresztül érjük el a 2400 m magasan fekvő Stepantsmidna települést, majd Gergetit. Gergetiből már terepjárókkal megyünk tovább a csúcsra, ahol egy olyan kép tárul elénk, ami szavakkal leírhatatlan. A Gergeti Szentháromság templomból elénk táruló látvány Grúzia nemzeti jelképe. Miután lefotóztuk a káprázatos Kazbeki csúcsot (5047 m), visszatérünk Stepanstsmindába, ahol egy kellemes közös ebédet töltünk el egy helyi család vendéglátásában. Visszautazunk Tbiliszibe.
Este fakultatív vacsoralehetőség egy városi étteremben.

5. nap: Tbiliszi

Reggeli után szabad program, vagy séta a városban idegenvezetőnk kíséretében. Idegenvezetőnkkel a következő helyszíneket kereshetjük fel, amennyiben az időjárás és a nyitvatartás is megengedi: felvonóval eljuthatunk a város legmagasabb pontjára (sikló) a Mtatsminda Parkba, ellátogathatunk egy bolhapiacra, felkereshetjük az Etnográfiai Múzeumot vagy a botanikuskertet. Ezeknél a programoknál a belőpődíjak a helyszínen fizetendők.
Ha szeretné egyénileg felfedezni a várost, akkor a szálloda környékén sok kiváló étterem található, ahol elfogyaszthatnak egy helyi ételkülönlegességekből álló ebédet. Felülmúlhatatlanok a friss grúz zöldségek és fűszerek, a különböző tésztaételek, házisajtok, saslikok és természetesen a grúz vörösborok. Néhány tipikus grúz étel: harcso (grúz marhahúsleves), hinkali (töltött főtt tésztabatyu), hacsapuri (sajtoslángos-féle), kazinaki (mézes, magvas édesség). Javasoljuk, hogy keressék fel a Grúz Nemzeti Múzeumot. A feltöltődésre vágyók kipróbálhatják a kénfürdők jótékony hatásait is.Este fakultatív vacsoralehetőség egy városi étteremben.

6. nap: Mtskheta - Kaspi - Gelati - Kutaiszi

Transzfer a repülőtérre a kora hajnali órákban. Indulás Kutaisziből 05:40-kor a Wizz Air járatával, érkezés Budapestre 06:50-kor.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

További információk

Programok
Az úthoz nem tartozik fakultatív program.
Előleg
Wizz Air-rel közlekedő csoportos programjaink esetében előlegként fizetendő: a repülőjegy díja, a részvételi díj 10%-a és az útlemondási (storno) biztosítás.
Repülőjegy - utazás WizzAir járattal
Az utazáshoz a repülőjegyet a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.
Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, vagy 20 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max.149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.
Wizz Priority
Ha az utasok Wizz Priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal: a fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a WizzAir poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.
Üléshely foglalás
A WizzAir szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a WizzAir véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)
Tájékoztatjuk Utasainkat arról, hogy a WizzAir járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.
Felhívjuk Utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett WizzAir repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.
Úti okmány
Az utazáson a hazaút dátumáig érvényes útlevéllel vagy kártyás személyi igazolvánnyal is részt lehet venni. Az utazásra azt az okiratot kell vinni, amelynek az adatait korábban megadták. Az utazáshoz lehetőség szerint inkább az útlevelet javasoljuk.
Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás
Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész. 

További információk 2

Az út idegenvezetője júniusban György Péter
"Szegeden születtem 1982-ben. Itt végeztem tanulmányaimat angol-orosz-történelem szakon, ahol rengeteg utazásra nyílt lehetőségem a nemzetközi diák szervezetek és az egyetem kapcsolatai által. Alkalmam nyílt egy-egy szemesztert Észtországban és Oroszországban tanulni, majd az abszolutórium megszerzését követően az utolsó szakdolgozatomat már Jerevánban írtam meg, ahol egy évet önkéntesként szolgáltam (European Voluntary Service). Az utazás mindig szerves része volt az életemnek, ezért a külkereskedői pályámba szívesen iktattam be egy moszkvai mesterképzést, ahol szinte helyi egyetemistaként ismerhettem meg a nagy Oroszországot. A társas utak idegenvezetése mostanra az egyik fő tevékenységemmé vált, így azzal kereshetem a kenyeremet, amit igazán szeretek csinálni. Nagyon élvezem ismételten felfedezni a már sokszor látott helyszíneket, és nagy örömömre szolgál új, naprakész információkkal ellátni az utastársaimat. Az egyik legjobb dolog egy ilyen utazásban az, hogy az élmények súlya alatt rengeteg barátság születik, és az út végére a csoportból csapat válik."

Az alapár tartalmazza

- a repülőjegyet illetékkel
- 40x30x20 cm-es
- max 10 kg-os kézipoggyásszal
- fix ülőhellyel (melynek értéke:kb. 60.000 Ft)3 éjszakát Tbilisziben1 éjszakát Kutaisziben3*-os központi szállodában reggelivel1 alkalommal ebédet (az 5. napon) a program szerint borkóstolásokataz autóbuszos transzfereket a programok sorána magyar nyelvű idegenvezetésta belépődíjakat

Az alapár nem tartalmazza

- az ajánlott borravalót(a helyi idegenvezetőnek és buszsofőrnek; helyszínen fizetendő) kb. 25 USD/főaz útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)

Egyéb költségek

Egyágyas felár49 500 FtFélpanziós felár (4 alkalomra)25 000 Ft Max. 10 kg bőrönd feladáskb. 18.500 Ft/dbMax. 20 kg bőrönd feladáskb. 27.900 Ft/dbWizzPriority (Elsőbbségi beszállás
- kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult
- 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyász: 1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm) kb. 9.000 Ft/főPCR tesztköltség induláskor és a 3. napon (az oltással nem rendelkezőknek kötelezően)BBP biztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő//nap
Olcsó utak azonosító száma: 48577
Olcsó utazások nyaralások indulási időpontjai, kalkuláció, rendelés
Kérjük, várjon amíg az utazások megjelennek!
Kérdése van? Hívjon fel minket most!