Dalaman olcsó utazás akciós nyaralás Törökország last minute üdülés

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

 • Nemzeti Szuverenitás Ünnepe és Gyermeknap
  23.2021. April
  Nemzeti Szuverenitás Ünnepe és Gyermeknap2021. April 23. 05:002021. April 23. 23:30
  Dalaman, Törökország (Ázsia)
  A Törökországban élő gyerekek évente nemzeti ünnepként ünneplik ezt a „szuverenitást és gyermeknapot”. Az iskolák hétvégi szertartásokon vesznek részt, melyeket az egész nemzet által megfigyelt nagy stadionok minden területén előadások jelennek meg. Az idei tevékenységek közül a gyerekek küldik képviselőiket az állami tisztviselők és a magas rangú köztisztviselők helyébe. Az elnök, a miniszterelnök, a miniszterelnökök, a tartományi kormányzók a gyermekek képviselői felé fordítják álláspontjukat. Ezek a gyermekek viszont az oktatási és környezetvédelmi politikákkal kapcsolatos végrehajtási megbízásokat írnak alá. Ezen a napon a gyerekek a parlamenti képviselőket is felváltják a Nagy Nemzetgyűlésen, és külön ülést tartanak a gyermekekkel kapcsolatos kérdések megvitatására.
 • A Munka Ünnepe Dalaman
  01.2021. May
  A Munka Ünnepe Dalaman2021. May 01. 06:002021. May 01. 23:00
  Dalaman, Törökország (Ázsia)
  A munka ünnepe és szolidaritás napja egy nemzeti ünnepnap, munkaszüneti nap. Az iskolák és üzletek zárva vannak. Törökországban néhány ember részt vesz a Munkaügyi és Szolidaritási Napon tartott tüntetéseken. A szakképzett munkások és szakszervezeti dolgozók számára jobb feltételeket igényelhetnek, vagy tiltakozhatnak a kormány politikájával. Azok, akik nem vesznek részt a politikai tüntetésekben, megpróbálják elkerülni a nyilvános összejöveteleket május 1-jén, mert a tüntetések néha erőszakosak. Sokan használják a szabadnapot, hogy piknikezzenek és időt töltsenek barátokkal és rokonokkal.
 • Köztársaság napja Dalaman
  28.2021. October
  Köztársaság napja Dalaman2021. October 28. 06:002021. October 29. 10:00
  Dalaman, Törökország (Ázsia)
  Törökország 1920. április 23-tól Törökország, de e tény hivatalos megerősítése csak három és fél évvel később jött létre. 1923. október 29-én bejelentették a nemzet, mint köztársasági státuszt, és hivatalos nevét Türkiye Cumhuriyeti-nek (a továbbiakban: Török Köztársaság) nyilvánították. Ezt követően szavazásra került sor a Nagy Nemzetgyűlésen, és Atatürkot a Török Köztársaság első elnökévé választották. Az ünnep az 1923. október 29-i eseményeket említi, amikor Mustafa Kemal Atatürk kijelentette, hogy Törökország ezúttal köztársaság.
Kérdése van? Hívjon fel minket most!