Cseh körutazás Császári és Királyi Városok

Olcsó utak azonosító száma: 42963
Cseh körutazás Császári és Királyi Városok
Cseh körutazás Császári és Királyi Városok
Cseh körutazás Császári és Királyi Városok
Cseh körutazás Császári és Királyi Városok
Cseh körutazás Császári és Királyi Városok
Cseh körutazás Császári és Királyi Városok
Cseh körutazás Császári és Királyi Városok
Cseh körutazás Császári és Királyi Városok

Legolcsóbb utazás

  • Indulás:
  • Ellátás:
  • Szobatípus:
  • Legolcsóbb díj: 0 -tól + illeték

Utazás leírása, információk

Utazás időtartama: 3 nap/2 éjszaka.
Időpontok: április 10., június 12., augusztus 7., október 23.
Utazás: Légkondicionált autóbusszal.
Felszállási lehetőségek: Budapest, Tatabánya, Győr.
Minimum létszám: 30 fő.
Helyszínen fizetendő belépőjegyek: 25 EUR.

Elhelyezés

Eské Budjovicen, 3*-os szálloda, 2 ágyas, zuhany/WC-s szobáiban.

Ellátás

Reggeli. Vacsora felár ellenében előzetesen kérhető.

Program

1. nap

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás Rusovcén át Pozsonyba, Szlovákia fővárosába, mely több évszázadon keresztül Magyarország fővárosa volt. Elsőként a Várhoz látogatunk. Besétálunk a gyönyörűen felújított várudvarba, és innen fentről megtekintjük az óváros és a Duna látképét. Majd buszunkkal a Duna partra érkezünk, és belvárosi sétára indulunk a Duna parttól a Mihály kapuig. Az óvároson keresztül megtekintjük a Nemzeti Színház épületét, a Hviezdoslav teret, a Szent Márton székesegyházat, ahol egykor közel 300 éven keresztül a magyar királyokat koronázták, a főnemesek palotáit, az Academia Istropolitanat, Közép-Európa legrégibb egyetemének épületét, a Fő teret, a Prímás Palotát. A látnivalók közül nem maradhatnak ki a híres pozsonyi szoborfigurák sem. Rövid szabadidő után tovább utazás Dél- Csehország fővárosába, a Moldva és a Male összefolyásánál fekvő, hangulatos kisvárosba, Eské Budjovicebe.
Szálláshely elfoglalása, fakultatív vacsora a szállodában.

2. nap

Reggeli után utazás Prágába. A Cseh fővárost száztornyú városként vagy arany városként is szokták emlegetni. Óvárosa 1992 óta a Világörökség része. Panorámás és gyalogos városnézés a kilenc dombra épült, Moldva partján fekvő városban Hradzsin (vár), a szépen felújított, hangulatos Aranyművesek utcája, ahol egykor a mesteremberek dolgoztak, a hatalmas Szent Vitus Katedrális, Királyi palota, Szent György Bazilika. Séta a hangulatos, fenséges barokk szobrok által díszített Károly hídon, majd az óváros, főtér következik, ahol a híres óra (Orjol) található. Rövid ebédszünet során megkóstolhatjuk a jellegzetes cseh ételeket és megízlelhetjük a híres cseh söröket. Városnézés folytatása az Óratoronytól a Vencel térig, mely a cseh történelemben többször is fontos szerepet játszott.
Rövid belvárosi szabad idő után visszatérés Eské Budjovicebe, szállás, fakultatív vacsora.

3. nap

Reggeli után utunk az osztrák fővárosba, Bécsbe vezet. Érkezés a Schönbrunni kastélyhoz, mely egykor a császári család nyári lakhelyéül szolgált, napjainkban pedig Bécs egyik fő nevezetessége. Séta a gyönyörű kastélyparkban. Fakultatív kastélylátogatási lehetőség. Itt található a világ legrégibb állatkertje, mely 1752 óta létezik. Majd közös városnéző sétára indulunk. A 4,5 km hosszú sugárút, a Ringstrasse az UNESCO Világörökség része. A sugárút mentén Bécs gyönyörű, patinás épületei sorakoznak, köztük az Operaház és a Parlament. A Hofburg negyed központi épületegyüttese a hajdani császári lakhely, maga a Hofburg, az egykori császárok és feleségeik lakosztályait, múzeumokat, meghitt kápolnákat, egy templomot, az Osztrák Nemzeti Könyvtárat, a Spanyol Lovasiskolát öleli fel. Bécs leghíresebb múzeuma a Kunsthistorisches Múzeum. A Földön legnagyobb becsben tartott nyomat-, grafikai és akvarell gyűjteményét őrzi az Albertina. A Stephansdom Bécs fő vallási épülete, a város egyik szimbóluma, és egyben Ausztria legjelentősebb gótikus épülete. A Duna-sziget a bécsiek egyik pihenőövezete. A Bécset ketté osztó rendezett, hangulatos, és szép szigeten bárok, éttermek, és éjszakai szórakozóhelyek sora található.
Rövid belvárosi szabadidő után hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazási iroda hazai besorolás
Olcsó utak azonosító száma: 42963
Olcsó utazások nyaralások indulási időpontjai, kalkuláció, rendelés
Kérjük, várjon amíg az utazások megjelennek!

Csehország, Cseh körutazás, éves átlaghőmérséklet

Kérdése van? Hívjon fel minket most!