Bulgária, fakultatív kirándulások

Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy a fakultatív programok árai és a programok leírása tájékoztató jellegűek. Pontos információért kérjük, forduljanak helyi képviselőnkhöz!
Ez a szolgáltatás a helyi utazási iroda szervezése, ezért a kirándulással kapcsolatos bármilyen reklamációt kizárólag a tartózkodás helyén lehet elintézni. Hazatérés után a fakultatív kirándulásokkal kapcsolatos reklamációt irodánk nem tud elfogadni. Javasoljuk továbbá, hogy a kirándulásokat az idegenvezetőnél vásárolják meg. A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és nem tartalmazzák a belépők árait. A részletekről, kérjük, érdeklődjenek helyi képviselőnknél.

Isztambul - kétnapos kirándulás

Két napos kirándulás az Európa és Ázsia határán fekvő mesés városba,amely az iszlám világ múltbeli fővárosa volt a Boszporusz partján. Kora reggeli indulás, majd megérkezés után városnézés idegenvezetővel. Az alábbi műemlékek megtekintése: Hippodrom – a középkori város központja, III. Tutmose fáraó egyiptomi oszlopa, Tekert oszlop, Theodosius császár oszlopa, Német szökőkút, Kék Mecset – Sultanahmet mecset, Hagia Sofia – Aja Szófia templom-mecset. Átmennek a Boszporusz-hídon, és ezzel átlépik Európa és Ázsia határát, majd a Camlica-hegyről csodálatos panorámában lehet részük. Este fakultatív programlehetőségként egy helyi étterem meglátogatása, ahol műsort tekinthetnek meg helyi zenével és hastánc előadással. Szállás egy 3 csillagos szállodában reggelivel. A második napon fakultatív programként lehetőség van a szultánok palotája - Topkapi szeráj - meglátogatására, hajózhatnak a Boszporuszon és meglátogathatják a Nagy Bazárt, ahol bőrárut, nemesfémet, fűszereket és egyéb vásárfiát vásárolhatnak kedvező áron. Délután visszaindulás Bulgáriába, késő éjjel megérkezés a szállodába.
Irányár: kb. 80 EUR/fő

Isztambul – egynapos kirándulás

Ez a program a kétnapos kirándulással együtt indul, és programja megegyezik a kétnapos kirándulás első napjával, késő esti visszaérkezéssel Bulgáriába, a szállodába.
Irányár: kb. 55 EUR/fő

Várna – egynapos kirándulás

Egész napos kirándulás a legnagyobb bolgár kikötővárosba, amelyen a történelem során több kultúra is rajta hagyta a bélyegét. A múlt emlékei a Régészeti múzeumban tekinthetők meg, ahol látható a híres neolitikus aranykincstár. A város egyik jelképe a monumentális Mennybemenetel Templom (amely a második legnagyobb bolgár egyházi építmény a szófiai Alexander Nyevszkij templom után), ahol megcsodálhatják a belső bizánci stílusú díszítést, a fából faragott ikonosztázokat és a színes, festett ablakokat. Meglátogatják a római termálfürdők maradványait, majd a program zárásaként Bulgária legidősebb szőlőgazdaságát tekinthetik meg, ahol lehetőségük lesz megkóstolni a helyi borokat. Fakultatív lehetőségként meglátogathatják a várnai delfináriumot és lehetőség van a delfinshow megtekintésére (külön fizetendő).
Irányár: kb. 35 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 22 EUR/fő

Bolgár szokások és hagyományok - félnapos program

Kora délutáni indulás a szállodából egy helyi farmra, ahol megismerkedhetnek a helyi nemzeti ételekkel, utazhatnak lovaskocsin, megtekinthetik a szőlőültetvényeket és megismerhetik a helyi népzenét, öltözködést és táncot. Az ár hagyományos nemzeti ételekből álló vacsorát is tartalmaz.
Irányár: kb. 25 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 13 EUR/fő
Kérdése van? Hívjon fel minket most!