Sharm El-Sheikh fakultatív programok

Sharm El-Sheikh, Ras Mohamed Nemzeti Park

Felszíni búvárkodással (snorkel) egybekötött hajókirándulás a Vörös-tenger korallszirtjeinél, a világ második leglátványosabb búvárparadicsomában, a Ras Mohamed víz alatti területén. A félsziget déli részét gyönyörű mangrove bokrok is díszítik. A hajókázás élményét napozás, a türkizkék tenger, és három alkalommal felszíni búvárkodás egészíti ki. Kb. 1500 különböző hal és 450 féle korall látványában gyönyörködhetünk. Az ár tartalmazza a transzfert, idegenvezetést, belépőt a park területére, ebédet a hajón, valamint üdítőitalokat. A búvárkodáshoz szükséges búvárszemüveget, pipát és békatalpat a kikötőbe érkezés előtt lehet bérelni.

Sharm El-Sheikh, Búvárkodás

Az egy- vagy többnapos programok során elméleti és gyakorlati felkészítést kaphatnak a búvárkodáshoz, a parttól illetve hajóról történő merülések során pedig testközelből gyönyörködhetnek a Vörös-tenger káprázatos élővilágában. Lehetőség van egy harmadik, opcionális merülésre is. Az ár tartalmazza a transzfert, az elméleti oktatást, és a két, palackos merülést. Kísérőknek felszíni búvárkodási lehetőség (snorkel).

Sharm El-Sheikh, egynapos kirándulás Kairóba

Kora hajnalban indulás autóbusszal Szuezen keresztül Kairóba (kb. 6 órás út). Az ókori világ hét csodája közé sorolt, több mint 4500 esztendős Gizai Piramisok, valamint a völgy felett őrködő Szfinx megtekintése alkotja a kirándulás első részét, majd egy papirusz műhelybe látogatunk. A svédasztalos ebéd után a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Egyiptomi Múzeumban az 1922-ben napvilágra került Tutankhamon sírleletet, és a piramisépítő fáraók hagyatékát csodálhatjuk meg. A napi programot egy ékszerműhely, illetve a Khan El-Khalili nagybazár látogatása zárja. Az ár tartalmazza a belépőjegyeket, az ebédet, az idegenvezetést valamint a transzfert légkondicionált autóbusszal. A piramisokba és a múzeum különtermébe (múmiák terme) a belépő külön fizetendő a helyszínen.
Irányár: kb. 80 EUR/fő
 

Sharm El-Sheikh, kétnapos kirándulás Kairóba

1. nap
megegyezik az egynapos kairói programmal + vacsora és szállás egy négycsillagos szállodában.
2. nap:
Az Egyiptom első piramisának számító szakkarai lépcsős Dzsószer-piramis, valamint Téti piramisának és Mereruka masztabájának meglátogatása után a kairói kopt-keresztény negyed szent helyeinek felkeresésével folytatódik a program. Ebéd után a Citadellában lehet megcsodálni Mohamed Ali alabástrommecsetét. A napi programot egy ékszerműhelyben tett látogatás, majd a sharm el sheikh-i transzfer zárja. Az ár tartalmazza a belépőjegyeket, a szállást és étkezéseket, az idegenvezetést, valamint a transzfereket légkondicionált autóbusszal.
Irányár: kb. 155 EUR/fő
 

Sharm El-Sheikh, egynapos kirándulás Luxorba repülővel

Kora reggel indulás belföldi járattal Luxorba (kb. 1 órás út). A luxori megérkezést követően találkoznak a helyi idegenvezetővel, aki elkalauzolja Önöket a maradandó élményt nyújtó Királyok Völgyébe, majd Hatsepszut királynő sziklába vájt halotti templomához. Ezt követi a Memnon kolosszusok megtekintése. Az egyiptomi alabástrom megmunkálásának műhelytitkaiba nyer beavatást a látogató az alabástromműhely udvarán. Ebéd után a világon egyedülálló, méreteivel elkápráztató Karnaki Templom megtekintése zárja a napot. A luxori kirándulás a kairói mellett gyakorlatilag összegzése az ókori egyiptomi kultúra látványosságainak, nevezetességeinek. A kirándulás végeztével visszatérés repülővel Sharm El Sheikhbe.
Irányár: kb. 190 EUR/fő
 

Sharm El-Sheikh, Dahab Szafari

A Szuper Szafari kirándulás a kora reggeli órákban kezdődik. Ez egy igazi terepjárós száguldást jelent műúton és sivatagban, a 15 millió éves Színes-kanyonig, amelyet a szél és a víz színesített a szivárvány árnyalataira. A kanyonban kb. másfél órás gyalogos túrát teszünk. Majd ebéd Nuweiba-n, a tengerparton, ezt követően felszíni búvárkodási lehetőség vagy fürdés a világhírű tölcsér-alakú korallzátonynál, a Blue Hole-nál, amely Dahabtól 9 km-re található. A programot dahabi látogatás zárja, a papiruszkészítés bemutatásával és vásárlási lehetőséggel.
Irányár: kb. 50 EUR/fő
 

Sharm El-Sheikh, Delfin-show

Hetente kétszer van lehetőség megtekinteni a három Fekete-tengeri delfint, amelyek a Delfinárium medencéjében kb. egy órás show-val szórakoztatják a nézőket, fantasztikus mutatványokkal kápráztatva el a közönséget. A sharmi delfinek teljesen újszerű mutatványokat mutatnak be. Eltérően a szokásos labdajátékoktól, ugrálásoktól, az itteni három tehetséges delfin a két oktató biztatására olyan különlegességekkel lep meg, mint az egyéni és csoportos éneklés, spontán festés és még sok más olyan delfin-trükk, amit csak ők tudnak.
Irányár: kb. 20 EUR/fő
 

Sharm El-Sheikh, Mózes-hegy és Szent-Katalin kolostor

A túra a késő esti órákban indul a szállodától. A közel 2300 m magas Mózes-hegy csúcsára éjjeli gyalogtúrával lehet feljutni, mintegy 800 méteres szintkülönbséget kell megtenni (kb. 5 km, 4 és fél óra alatt – nagyon megerőltető). Útközben az ösvény mentén pihenésre alkalmas beduin sátrak találhatók, lehetőség van tevék bérlésére is (kb.50 LE /teve). Hajnali 5:30 körül érjük el a csúcsot, ahonnan megtekintjük a napfelkeltét. Ezután visszaindulás a hegy lábánál található Szent-Katalin kolostorhoz, amely a világ egyik legrégebben lakott keresztény kolostora. Itt látható a valamikori égő csipkebokor, amelyben a Biblia szerint az Úr megszólította Mózest. Felhívjuk a résztvevők figyelmét, hogy meleg ruházatról mindenkinek gondoskodnia kell! Az ár tartalmazza a belépőjegyet, az idegenvezetést valamint a transzfert légkondicionált autóbusszal.
Irányár: kb. 40 EUR/fő
 

Sharm El-Sheikh, Tevegelés és beduin vacsora

Félnapos kirándulás a sivatagban, amelynek során 25-30 perces tevegelés után beduin sátrakban pihenünk meg. Betekintést nyerünk a beduin hétköznapokba, lepénykenyér hagyományos sütése (kóstolóval), teázás. Ezután egy magaslatra kapaszkodunk fel, ahonnan megtekintjük a naplementét. A programot vacsora és beduin folklórest zárja. Az ár tartalmazza a transzfert, az idegenvezetést, a tevegelést, a vacsorát, illetve az üdítőitalokat és vízipipázást.
Irányár: kb. 30 EUR/fő
 

Sharm El-Sheikh, lovaglás

Lehetőség van az igazi arab telivérek kipróbálására. Lovagolhatunk sivatagban vagy tengerparton, 1-2 órát (vagy akár többet) profi edző kíséretében.
Irányár: kb. 25 EUR/fő/1 óra
kb. 35 EUR/fő/2 óra
 

Sharm El-Sheikh, Quad Szafari

A négykerekű Quadro (vagy Buggy) motorokkal történő szafari déli 1 óra körül kezdődik. Először megállunk az Arany-Völgyben, ahol közelről csodálhatjuk meg az aranyszemcsés homokot, majd egy “mozgóhomok”-ként ismert helyet tekintünk meg. A nagyon különleges, hegyes-köves sivatagi terepen töltött idő után egy tengerparti pihenőnél hibiszkusz teával várnak bennünket a beduinok. Ezt követően a Nabuq arborétumban állunk meg kb. 1 órát fürdeni, búvárkodni, majd sor kerül a késői ebédre. Ezután visszaindulás Sharm El Sheikh-be. A kb. 4-5 órás program ára tartalmazza a transzfert, a Quadro bérlését, késői ebédet és az ezt követő üdítőitalokat.
Irányár: kb. 40 EUR/fő
 

Sharm El-Sheikh, Üvegfenekű hajó

A Vörös-tenger élővilágának fantasztikus látványát egy üvegfenekű hajóból tekinthetik meg, miközben átutaznak a leglátványosabb korallsávok fölött. Körülbelül 1,5 órás program. Az ár a hajóutat és a transzfert tartalmazza.
Irányár: kb. 35 EUR/fő
 

Sharm El-Sheikh, Félnapos városnézés

2,5 órás városnézés, melynek keretében megtekintenek egy mecsetet, egy kopt templomot, valamint a programban szerepel az Old Market meglátogatása is, vásárlással egybekötve.
Irányár: kb. 15 EUR/fő

Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy áraink és a programok leírása tájékoztató jellegűek, pontos információért kérjük, forduljanak a helyi képviselőnkhöz!

Ez a szolgáltatás a helyi utazási iroda szervezése, ezért a kirándulással kapcsolatos bármilyen reklamációt kizárólag a tartózkodás helyén lehet elintézni. Hazatérés után a fakultatív kirándulásokkal kapcsolatos reklamációt irodánk nem tud elfogadni. Javasoljuk továbbá, hogy a kirándulásokat a helyi képviselőnél vásárolják meg.
Kérdése van? Hívjon fel minket most!