Kína - Overland Utazás: Kathmanduból Tibetbe

Olcsó utak azonosító száma: 30364
Kína Kínai körutazás Kína - Overland Utazás: Kathmanduból Tibetbe
Kína Kínai körutazás Kína - Overland Utazás: Kathmanduból Tibetbe
Kína Kínai körutazás Kína - Overland Utazás: Kathmanduból Tibetbe
Kína Kínai körutazás Kína - Overland Utazás: Kathmanduból Tibetbe
Kína Kínai körutazás Kína - Overland Utazás: Kathmanduból Tibetbe
Kína Kínai körutazás Kína - Overland Utazás: Kathmanduból Tibetbe
Kína Kínai körutazás Kína - Overland Utazás: Kathmanduból Tibetbe
Kína Kínai körutazás Kína - Overland Utazás: Kathmanduból Tibetbe
Kína Kínai körutazás Kína - Overland Utazás: Kathmanduból Tibetbe
Kína Kínai körutazás Kína - Overland Utazás: Kathmanduból Tibetbe
Kína Kínai körutazás Kína - Overland Utazás: Kathmanduból Tibetbe
Kína Kínai körutazás Kína - Overland Utazás: Kathmanduból Tibetbe

Legolcsóbb utazás

  • Indulás:
  • Ellátás:
  • Szobatípus:
  • Legolcsóbb díj: 0 -tól + illeték
Sajnos 2 főre nincs szoba!

Utazás leírása

Létszám
A csoport minimális létszáma 8 fő, míg a maximális létszám 14 fő.
Nehézség
Igazi kalandutazás, így kalandosabb lelkű Utasainkat várjuk.
Időjárás
Utazásunk alatt jó időre számíthatunk, kevés csapadékkal és kellemes hőmérséklettel. Napközben 15-25 Celsius fok várható, de éjszaka lehűl a levegő. A magasság változásával egyre hűvösebb időre kell számítanunk. Természetesen a hegyen éjszaka hidegebb lehet ezért fontos, hogy hozz magaddal meleg ruhát.
Szállás
Kathmanduban a szállásunk 3*-os hotelben lesz a Thamel negyedben. Tibetben szerényebb körülményekre kell készülnünk, elsősorban vidéken a helyi infrastruktúra elmaradottsága miatt. Egyszerű szállodákban, vidéken vendégházakban szállunk meg, amelyek néha csak közös fürdővel rendelkeznek, és a melegvíz szolgáltatás sem mindig garantált! A tibeti vidéken mindenképp fel kell készülni az illemhelyek szintén egyszerű viszonyaira! Áramszünetek mind Nepálban, mind Tibetben gyakran előfordulhatnak.
Higiénia
Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyeljünk oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmossuk, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomruk. Ha odafigyelünk, jó eséllyel elkerüljük az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás indiai tartózkodás esetére nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és B védőoltást. További felvilágosítást az ajánlott oltásokról az alábbi oldalon találsz: http://www.oltokozpont.hu. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt.
Étkezés
A reggeliket tartalmazza az alapár. Az ebédet és a vacsorákat a túravezető által gondosan kiválasztott éttermekben fogjuk elfogyasztani. Egy átlagos étkezés ára: 1.200-1.600,-Ft. Az ételek leginkább az indiai és nepáli konyha fogásaiból kerülnek ki, sok rizst, zöldséget és csirkét tartalmaznak, és egészségügyi szempontból biztonságosak. Csapvíz fogyasztása szigorúan tilos, csak palackozott vizet lehet fogyasztani, ennek az árra kb. 100-120,-Ft.
Pénz
Nepál hivatalos pénzneme a nepáli rúpia. Célszerű USD-t hozni magunkkal és azt beváltani. A hitelkártyák elfogadása limitált és ATM automaták is kevés helyen találhatóak. Nepál és Tibet olcsó ország, bár a minőségi árukat meg kell fizetni. Ajánlott költőpénznek kb. 100.000-150.000,-Ft-ot ajánlunk.
Belépők ára várhatóan
50,- USD/fő.
Vám
Magyar állampolgárok részére vízum és a kiutazástól számítva legalább hat hónapig érvényes útlevél szükséges Nepálba. A nepáli vízum a kathmandui repülőtéren beszerezhető, ára 25,- USD (15 napos). Szükséges hozzá egy igazolványkép! A tibeti vízumot nepáli irodánk intézi, ennek költsége a helyszínen fizetendő, de az előzetes ügyintézéshez szükség van az útlevél személyes adatokat tartalmazó oldalának olvasható fénymásolatára, valamint foglalkozás megnevezésére. Ezeket az utazás előtt legalább két hónappal el kell küldenünk! A megadott adatok 100%-ban egyezzenek, mivel a legapróbb eltérés az útlevél adatai és a csoportos vízum adatai között a tibeti beutazás megtagadását eredményezheti a kínai hatóságok részéről!
Csomag
Egy kis hátizsákot a napi felszerelésünknek és egy nagy hátizsákot vagy sporttáskát ajánlunk a többi csomagunknak. Gurulós bőröndöt nem célszerű magunkkal hozni erre az utazásra.
Biztosítás
Javasolt, ez irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Program

1. nap: Budapest, Kathmandu
A mai nap megkezdjük az utazásunk Budapestről Kathmandu, Nepál fővárosa felé.
2. nap: Kathmandu
Várhatóan a kora délutáni órákban érkezünk a kathmandui repülőtérre. Bérelt buszunk már vár ránk, így azonnal a városban található szállodánkba utazunk. Az esti órákban átbeszéljük az elkövetkezendő napok eseményeit a Thamel negyed valamely hangulatos éttermében.
3. nap: Kathmandu, Nyalam
Reggelink elfogyasztása után korán reggel útnak indulunk. Gyönyörű vidékeken kanyarog az utunk. Hosszabb pihenőt, az utolsó nepáli településen, Kodariban tartunk. Saját bőrünkön tapasztalhatjuk, hogy Tibetbe nem egyszerű a belépés. A kötelező papírmunkák befejezése után már Tibetben vezet az utunk. A határtól nem messze felvesszük a helyi idegenvezetőnket, aki az elkövetkezendő napokban segíti az utazásunk. Az éjszakát Nyalam településen lévő vendégházainkban töltjük.
4. nap: Nyalam, Lalunga-hágó (5.050 méter), Lhatse (4.350 méter)
Reggeli után a világ legmagasabb fennsíkja felé autózunk. A jellegzetes tájat már mindenki jól ismeri a természetfilmekből, most azonban személyesen is átélhetjük ezt a varázslatos látványt. Szép idő esetében a szívünk garantáltan megdobban a Cho Oyu (8.201 méter) és a Shishapangma (8.013 méter) lélegzetelállító látványától. Lhatse kedves városába érkezve elfoglaljuk a szállásunk, majd sétára indulun. Feltehetőleg számtalan kisgyerek kíséri végig az utunk, akik vidámságukkal mosolyt csalnak az arcunkra. Este egy hangulatos étteremben megkóstoljuk a tibeti specialitásokat.
5. nap: Lhatse, Xigatse
A korai órákban indulunk a világ egyik legmagasabban fekvő közúti hágója felé, ami 5.200 méteren kanyarog. A lélegzetelállító panoráma garantált! Gedun Drub által 1447-ben alapított Tashilhunpo kolostornál tartunk egy hosszabb szünetet. Számtalan zarándokkal találkozunk, akik a néhai pancsen lámák sírhelyét jönnek meglátogatni. Tibet legnagyobb Buddha szobrát is megpillantjuk a kolostorban, amely 26 méter magas és 280 kilogramm aranyat tartalmaz. Az esti órákban érkezünk Tibet második legnagyobb városába, Xigatse-be. Hagyományos vendégházakban szállunk meg éjszakára.
6. nap: Xigatse, Gyantse
A délelőtti órákat még Xigatse városában töltjük, többek közt felkeressük a helyiek körében nagy népszerűségnek örvendő piacot. Az ebéd elfogyasztása után indulunk a közeli Gyantse településére. Út közben meglátogatjuk a Kumbum sztúpát és a Phalkot kolostort. A Phalkot monostor különlegessége, hogy a három rivális buddhista iskola szerzetesei békében élnek egymás mellett. Az ambo törzs kedvelt zarándokhelye ez a vidék. A 35 méter magas Kumbum sztúpa talán az ország legszebb ilyen jellegű épülete. A leírások szerint a sztúpa tízezer Buddha képet, festményt, ikont és szobrocskát őriz. Az esti órákat Gyantse valamely hangulatos éttermében töltjük. Szállásunk ezúttal is vendégház lesz.
7. nap: Gyante, Lhasa
A reggeli elfogyasztása után korán reggel útnak indulunk. A mai nap is bővelkedik a fantasztikus látnivalókban. A kék minden színárnyalatában pompázó és ragyogó Yamdrok tavat csodáljuk meg közelebbről. A fényképeink elkészítse után, újabb magashegyi hágón keresztül vezet az utunk. A 4.794 méter magas Kampala-hágóról pompás kilátás nyílik a tibeti vidékre. Az esti órákban érkezünk az ország legszentebb városába, Lhasába. Szállodánkban 3 éjszakát töltünk.
8-9. nap: Lhasa
A következő két nap a világ egyik legmagasabban (3.650 méter) fekvő városában kalandozunk. A várost a VII. században alapították. Ekkor építették a Jokang templomot is, ami Tibet legszentebb vallási építménye. Természetesen az ország szimbólumaként ismert Potala palota sem maradhat ki a látnivalóink sorából. A palota egészen 1959-ig a Dalai Láma téli rezidenciájaként működött. A nyüzsgő Barkhor piacot sem hagyhatjuk ki. Remek betekintést nyerhetünk a helyiek életébe, szokásaiba illetve számtalan kedves ajándékkal gazdagodhatunk. Tibet szívében lesz lehetőségünk a tradicionális ételek és a híres tibeti sör kipróbálására is.
10. nap: Lhasa, Kathmandu
Fájó szívvel magunk mögött hagyjuk Lhasa városát, és körülbelül 2 órás autózás után érkezünk a repülőtérre, ahonnan Nepálba repülünk. A repülés hossza 1 óra 10 perc. A világ egyik legszebb útvonalán szállunk a felhők felett. A repülés alatt láthatjuk a Yalung Tsangpo folyót, a Yamdruk tavat, a Kanchenjunga 8.586 méteres és a Makalu 8.463 méteres csúcsait illetve a világ legmagasabb csúcsával is farkasszemet nézhetünk, hisz az Everest 8.848 méteres magaslatát is láthatjuk. A délutáni órákat szabadprogrammal töltjük. Az estét, az egyik hegymászók által is kedvelt étteremben töltjük.
11. nap: Kathmandu, Bhaktapur, Budapest
Reggeli után meglátogatjuk a Kathmandu-völgyben fekvő 14-16. századi egykori fővárost. Az 1.400 méter magasan fekvő, kagyló formájú város gyönyörű hindu palotákkal és terekkel rendelkezik. Igazi időutazásba veszünk részt, mivel a történelmi központban a mai napi úgy zajlik az élet, ahogy egykoron. A Durbar téren hosszabb időt töltünk, illetve a környéken fogjuk az ebédünk is elfogyasztani, így nyugodtan szárnyalhatnak a gondolataink a mesés múltbéli környezetben. Délután visszatérünk Kathmanduba és a elkezdjük a hazautazásunk Budapest felé.
12. nap: Budapest
Várhatóan kora délutáni órákban érkezünk Budapestre.

A részvételi díj tartalmazza

- A repülőjegyeket,
- az utazást Nepálon és Tibeten belül bérelt busszal és terepjárókkal,
- a szállásokat és a reggeliket,
- a helyi vezetők díját,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza

- A repülőjegyek illetékét (kb. 189.000,-Ft/fő),
- a reggeliken kívüli étkezéseket,
- nepáli vízum árát (kb. 25,- USD/fő, ami helyszínen fizetendő),
- a tibeti vízum árát (95,- USD/fő, a helyszínen a túravezetőnknek fizetendő),
- a belépőket (kb. 50,- USD/fő),
- a kötelező borravalók árát (50,- USD/fő),
- az esetleges védőoltások árát.
Olcsó utak azonosító száma: 30364
Olcsó utazások nyaralások indulási időpontjai, kalkuláció, rendelés
Kérjük, várjon amíg az utazások megjelennek!
Kérdése van? Hívjon fel minket most!